duminică, 27 iunie 2010

cooperativa isi bate joc de noi

ma intreb de ce ne mai uitam la fotbal? doar pentru un sut, o preluare, un dribling? probabil ca da, pentru ca e clar ca rezultatul meciurilor nu este conform cu realitatea din teren. Azi, doua greseli de arbitraj majore m-au enervat rau. Hai sa zicem ca prima era greu de vazut, dar a doua a fost furaciune pe fata. A fost cat se poate de clar ca arbitrii si-au dat seama ca au gresit, dar le-a fost teama sa recunoasca. De ce nu a iesit echipa Mexicului de pe teren? ce putea sa li se intample? Le dadea meci pierdut cu 3-0? Oricum, 3-0 o sa fie.
Pana la urma iti cam dai seama ca e o mare mafie la nivel de fotbal inter-tari, in care FIFA (UEFA) prin arbitri controleaza cine-ce castiga.
Nu zic ca sa pui senzori in minge sau pe bare e la indemana, nu zic ca al patrulea arbitru care se uita la transmisie ar fi banal (ca la rugby), da' ce-o fi asa greu sa inclini terenu' in spatele portii sub un unghi oarecare? In felul asta nici o minge care ricoseaza in spatele liniei nu va mai iesi din poarta. Pai, nu e bine. Daca totul ar fi clar atunci cel mai bun ar castiga numai pe teren, ceea ce nu se face... mai ales cand vrei sa te mai voteze unu' sau altu'.
Ca sa vezi chestie: pe situl FIFA, unde poti vedea rezumatul oficial al meciurilor (inclusv ocaziile nu numai golurile) faza cu pricina nu este inclusa. Desi, confom statisticii oficiale a fost o super ocazie (mingea a lovit bara de 2 ori)

Pe scurt, ma bucur de 4-1 dar as fi preferat sa fie fara nici o umbra, si brusc, am capatat o mare ura la adresa Argentinei (mai ales cnd l-am vazut pe piticu ala de Messi cum se bucura de parca ar fi fost cel mai corect gol). Ma rog, hotzii (remember 86 si 90) tot hotzi.

2 comentarii:

  1. Asa e, ala fost gol si celalalt a fost gol din offside, dar tot echipele cele mai bune in teren au castigat.
    Si da, ceva trebuie sa se schimbe in regulamentele FIFA. (aia cu inclinarea terenului cred ca ar mari numarul de entorse, dar senzorii si al patru-lea arbitru nu sunt SF-uri. Dar pentru Blatter, care e cu un an mai tanar decat Dumenezeu, cam sunt.)

    RăspundețiȘtergere
  2. Care entorse bre? am zis panta lina, nu prapastie...cati alearga dincolo de linia portii? in plus, agndeste-te ca e gol numai cand mingea depaseste total linia, deci eventuala panta ar trebui sa inceapa cam de la vreo 30 de cm incolo, pentru ca orice pica in poarta intre 0-30 cm nu e gol

    RăspundețiȘtergere