miercuri, 24 martie 2010

cand am fost noi in Franta, capitolul 2

Capitolul 2.
Buimaci in concediu

legea 80-20. sau, cum sa faci aproape totul in ultima clipa.
Avem asadar totul pregatit, platit, rezervat, aranjat. Adica: avion1, masina 1, cazare1, avion2, masina2, cazare2,cazare3, avion3. Perfect.
Asta pana cu o seara inainte cand ne-am dat seama ca nu avem GPS. Am descarcat rapid o harta de franta penntru Iphone, dar noi veneam din Elvetia, si nu era inclusa in harta!!! Dezastru. Pe via Michelin am facut traseul, dar cartusul imprimantei era uscat. L-am inlocuit cu unu' bun primit cadou. Nu avem hartie! Unde dracu' e hartia aia????? Am gasit niste foi pe care nu le-as fi folosit nici pentru impachetat borcane, pe care am printat harta si rezervarile biletelor de avion!!! in acelasi timp se descarca si minunata harta a Europei pentru Igo de iphone…pana pe la 3 dimineata.
M-am trezit dimi ca sa rezolv partea cu GPS-ul. Ha! Descarcasem pe laptopul care se sincronizeaza cu telefonul meu. Pentru Andra era nevoie de altul (damn Apple), dar Andra nu sincronizase niciodata iphone-ul cu nici un telefon. Rapid (vorba vine) instalez itunes pe celalalt laptop. Porma copiez harta. Porma o incarc in itunes (s-a mai dus o ora). Porma, sincronizez. Verific pe telefon- tot harta Frantei. Deci, am facut ceva gresit. Sterg tot, reincarc in itunes, resincronizez -eroare. Resincronizez, si pe la jumate trebuie sa plecam… asa ca smulg telefonul si plecam.
Pe drum ne oprim la banca sa scot bani (nu aveam cash la noi - ca suntem obisnuiti sa platim cu cardu' in Romanica, ai dreacu', ceea ce nu se practica in Franta la pensiuni).
Ajungem la Geneva in aeroport. In avion, aia mai fraieri si-au inchis telefonul :-). Nu mica mi-a fost surpriza cand am pornit Igo sa vad ca avea versiunea corecta, cu toata Europa. Da' nu mergea receiverul GPS. Dupa vreo juma de ora de stat in soare (ca sa am semnal) am reusit sa il fac sa mearga, intr-un mod empiric, greu de reprodus. Drept pentru care am luat in sfarsit masina si am plecat spre Franta...
Am ajuns fara probleme in Savoia de Sus - o zona montana superba, cu munti plini de partii (vara de bicicleta) si sate pline de flori. Am cam stat degeaba (sa ne acomodam cu vacanta vreo 2 zile). Nu va ascund ca mi-a placut si ca as mai fi stat. La naiba, adevarul e ca n-as mai fi plecat de loc de-acolo. Ca sa nu ma enervez (printre cele 5 mii de biciclisti) m-am dat cu bicicleta la vale pe sosea vreo 40 de Km. A fost misto, mai ales ca la deal m-am intors cu masina si cu bicicleta pe masina.

Un comentariu:

  1. mah, chiar m-ai facut sa rad/ nu sa zambesc -> sa rad, da mah . partea cu gpsu' si restul device-urilor :) by the way, shtii ce e slings sau blended ? e, iti spun tot eu : e ce ma pune siteul sa tastez pentru verificare inainte de a posta :)

    RăspundețiȘtergere