vineri, 21 ianuarie 2011

stire de tocilari: domnul Eric nu se mai ocupa

Acum vreo multi ani (vreo 10-15) Laurentiu si Sergiu erau studenti. Ma rog, erau studenti geniali si au inventat ceva (cred ca se plictiseau la scoala). Inventia lor a fost atat de tare incat si-au facut o firma si au inceput sa o vinda. Numai ca firma mergea atat de bine, incat la un moment dat au dat de dracu': intalniri cu oameni de afaceri, contracte, strategie, dezvoltare, produse noi, d-astea. Si atunci Laurentiu si Sergiu au dus firma de rapa pentru ca habar n-aveau pe ce lume traiau. Isn't it cute? But is wroooong!!!! Nu, Sergiu si cu Laur erau geniali, dupa cum v-am zis. Asa ca l-au adus pe domnul Eric (domnul Eric era un tip care mai condusese vreo 2 firme), l-au facut CEO si i-au dat firma pe mana, pentru ca, pana la urma ei erau studenti si aveau altceva de facut.
Ei bine, au trecut 10 ani, firma a ajuns destul de jmechera iar domnul Eric ieri s-a tras un pas in spate si l-a lasat pe Laurentiu (care in 10 ani n-a frecat-o numai cu masini si parasute) CEO in locul lui.
Desigur, povestea ar fi putut fi diferita: domnul Eric ar fi incercat sa le ia firma celor doi, care oricum n-ar fi bagat de seama fiind prin cluburi cu praful in nas, iar acum, dupa 10 ani de lupta, unul dintre ei - ala care, sa zicem avea tatal parlamentar, reuseste o dubla lovitura: il da pe Eric la o parte si il marginalizeaza si pe Sergiu.
da' sincer eu cred ca povestea e mai frumoasa asa cum scrie in ziare. Domnul Eric a reusit sa faca din ceva bun ceva extraordinar ("good to great" e o mare jmecherie cica), iar domnii Larry si Sergey s-au decis ca s-au facut baieti mari si e timpul sa isi conduca singuri goagalul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu