luni, 2 mai 2011

osama mort. va simtiti deja mai in siguranta?

Deci stirea-stirilor a asteptat sfrsitul saptamanii sa iasa la iveala:
steaua a batut in sfarsit pe cineva!!!
nu, serios. pai, binladeni o sa se mai omoare, mostenitorii (fostei) mari britanii s-or mai casaori ei, dar doua goluri Dica intr-un singur meci nu se vor mai vedea.

Acum, despre binladen (osama). Din cate aflu il vanara intr-un fel de Pipera al pakistanului, unde nu stia nimeni ca locuieste. Adica, unii sunt luati de prosti..
va dau variante:
1. noi, bizonii - americanii afla de un an de osama, dar il matrasesc fix acum, iar pakistanezii habar n-aveau ca ala statea in ditai vila de lux
2. americanii - "domnu' pakistanez pentru a mia oara va intreb - stiti unde e binladen?" "nem tudom binaldenu". "Ah, OK, intrebam la vecini"
3. pakistanezii - "l-am gasit pe binladen ca urmare a eforturilor analistilor si serviciilor, si l-am matrasit
Cred ca pur si simplu dupa atata amar de ani de papat banii americanilor degeaba, niste pakistanezi la care n-a ajuns (sau s-a terminat) cascavalul s-au gandit sa il dea in gat. Cred ca osama era mai mult sau mai putin prizonier si ca a fost livrat, preferabil mort ca sa nu poata sa dea si el "wikileaks"
Mie imi cam seamana a "wag the dog".
Si mai cred ca brusc o sa aflam ca teroristii au alt sef la fel de nervos. Asa ca o sa avem in continuare scan-uri la aeroport, camere de luat vederi peste tot si in general tot bullshit-ul de state totalitare discrete care a inceput sa se intample de la 2001 incoa.
Sau, poate ca o sa descoperim ca in buna traditie musulmana, o data conducatorul mort, societatea respectiva se duce dracului. Desi, ce conducator o fi ala care sta in vila de 1M USD cand oamenii lui zac in pesteri, eu nu prea stiu.

2 comentarii:

  1. Pakistan?! Pe bune? Vrei sa-mi spui ca daca ai fi un terorist milionar cautat in toata lumea, te-ai ascunde in Pakistan, intr-un fel de zona rezidentiala de lux? Eu m-as fi gandit mai degraba la Tailanda, Sierra Leone sau Tanzania.

    Eu altceva ma intreb. De ce oare l-or fi "gasit" tocmai acum? Cred ca de invidie. Ca sa le ia carnatii mediatici din fasolea servita la nunta regala la care nu a fost invitata si familia Obama. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca Bin, Binny pt vecini, isi lua linistit ziarul in fiecare diminineata din fata casei, uda gazonul si, din cand in cand, facea corespondenta cu al jazeera. Plictiseala l-a omorat!

    RăspundețiȘtergere